CUM SE CONSTRUIESTE UN ADAPOST?

CUM SE CONSTRUIESTE UN ADAPOST?

Adăpostul  trebuie să fie la nevoie, a doua casă, care va trebui să ne protejeze în plus pentru ceea ce planeta ciclic ne va oferi.
Construcţia lui nu este una standard în privinţa mărimii dar pentru a ne proteja de puls electromagnetic,radiaţii, temperaturi scăzute, ploi torenţiale şi furtuni devastatoare trebuie să îndeplinească  câteva condiţii:
1.Să fie amplasat cât mai sus şi nu în zonă inundabilă uşor.
2.Să aibă înclinaţie şi posibilitatea de sistem de evacuare apă si reziduri sub nivelul acestuia cu cel puţin 2-3 m.
3.Să aibă cel puţin două posibilităţi de evacuare.
4.Să deţină sistem de ventilaţie mixt (atît natural cât şi electric)
5.Să aibă toaletă, bucătărie,instalaţie electrică de iluminat şi încălzire.
6.Alimentare cu apă din surse de adâncime dacă este posibil.
7.Generator de energie şi acumulatori .
8.Rezerve de hrană pentru minim 30 de zile, depozitate în pungi vidate pentru a nu fi afectate de factorii climaterici.
9.Paturi pliante (cu balamale în pereţi) pentru toţi membrii.
Ar mai fi multe, dar acesta este minimul necesar pentru cum şi ce trebuie să conţină un adăpost.
Adâncimea este de preferinţă de la 1m .Spun această adâncime pentru a rezista la temperaturi cât mai scăzute .Dacă este afectat de temperaturile exterioare când este cald nu vom putea locui în el şi la frig vom avea nevoie de foarte mult combustibil pentru a-l încălzi.
Pentru protecţia la radiaţii tot adăpostul se înveleşte de jur împrejur cu folie de plumb de preferinţă  5 mm.Există şi mai subţire 2-3mm dar cu diminuarea corespunzătoare a protecţiei. Asigură în acelaşi timp şi protecţie la infiltraţile de apă care pot apărea în cazul ploilor torenţiale.Urmează un strat de beton de minim 40 cm care trebuie să aibă principalele bare de fier -beton  unite într-un singur punct prin răsucire apoi prin sudură.Din loc în loc trebuie sudate de aceste bare de fier-beton bucăţi de fier de 40-50cm, care ne vor ajuta la prinderea straturilor interioare.Urmează în interior un strat de tabla de 0,6-1mm,de aluminiu apoi un strat de tablă de fier de minim 2 mm.Acestea împreună cu structura de metal din beton ne vor asigura protecţia la puls electromagnetic.Pentru  soliditate şi mai mare se consolidează interorul cu o structură de lemn (bile de brad e.t.c.). Sunt multe lucruri de spus despre adăpost dar îmi este teamă că dacă vi le spun pe toate vă speriaţi că sunt multe şi nu mai faceţi nimic.Oricum cele prezentate sunt vitale şi reprezintă 90% din ele.
Nici eu nu am decât 430m faţă de nivelul mării pentru locaţie, dar am la 200 m un deal care geografic are 920 m altitudine.La nevoie ne refugiem şi acolo.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în SUPRAVIETUIRE IN NATURA și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s