Au sfidat moartea şi au supravieţuit unor situaţii terifiante

Au sfidat moartea şi au supravieţuit unor situaţii terifiante

Au fost scoşi în viaţă după ce au stat zile întregi sub dărâmături, s-au prăbuşit cu avionul, s-au aflat în maşini rupte în bucăţi în accidente teribile sau a trecut trenul peste ei. Unii oameni au fost iertaţi de moarte şi au supravieţuit miraculos deşi au fost protagoniştii unor incidente terifiante. Destinul, sau poate doar întâmplarea, le-a permis săsupraveţuiască, dându-le o a doua şansă la viaţă.

Copii iertaţi de moarte

Un bebeluş de 11 luni din statul american Tennessee a supravieţuit în februarie 2008 unei tornade. Unul dintre pompierii care au participat la operaţiunile de salvare a povestit că l-au găsit pe micuţ la aproape 150 de metri de casa distrusă de furtună. Copilul era cu faţa în noroi, înconjurat de cărămizi şi lemn.

Un caz de supravieţuire miraculoasă este şi cel al unei fetiţe de 11 ani din China care a fost găsită în viaţă după ce a petrecut 68 de ore sub dărâmăturile unei clădiri. Copil se afla la şcoală pe 12 mai 2008, când un cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a lovit provincia chineză Sichuan. Echipele de intervenţie au auzit vocea micuţei în timp ce îndepărtau bolovani şi alte resturi lângă şcoala respectivă şi, în urma unei delicate operaţiuni de salvare, au reuşit să o scoată de sub dărâmături. Devastatorul seism a provocat moartea a peste 50.000 de persoane.

Bahia Bakari, în vârstă de 14 ani, a supravieţuit miraculos în urma prăbuşirii Airbusului 310 în apele pline de rechini ale Oceanul Indian pe data de 30 iunie 2009. Fata nu ştia să înoate şi nu avea vestă de salvare. Cu toate astea, Bahia a reuşit săsupravieţuiască timp de 12 ore prinsă de o bucată de avion şi înconjurată de cadavre şi bagaje. Se lupta cu disperare să se menţină la suprafaţa apei, fiindcă obiectul de care se ţinea era lunecos şi se împotrivea cu toate puterile curenţilor oceanici care o trăgeau la fund. Fata s-a ales cu contuzii multiple de gravitate moderată şi arsuri care nu îi pun viaţa în pericol. Avionul aparţinând companiei Yemen Air în care se afla Bahia Bakari s-a prăbuşit pe 30 iunie în apele Oceanului Indian, în apropiere de insulele Comore. Fata a fost singura persoană care a supravieţuit din cei 153 de pasageri ai cursei.

O fetiţă de trei ani a fost găsita în viaţa după ce a petrecut patru ore cu capul în jos prinsă într-un scaun special pentru copii. Avionul de mici dimensiuni condus de bunicul fetei, care şi-a pierdut viaţa în accident, s-a prăbuşit în vestul Canadei, în octombrie 2007. Micuţa Kate Williams era conştientă în momentul în care echipa de salvare a găsit-o, dar tremura de frig şi de frică. Poliţiştii au spus că fetiţa a supravieţuit doar pentru că bunicul ei a fixat-o foarte bine pe micuţă în centurile acelui scaun pentru copii.

Prăbuşiri spectaculoase, supravieţuiri miraculoase

Grant Stubbs si Owen Wilson, doi piloti din Noua Zeelandă căau rămas în aer fără combustibil. Singurul lucru care aceştia îl mai puteau face a fost acela să se roage. Se pare că Divinitatea a fost de partea lor  deoarece aceştia au reuşit să aterizeze de urgenţă cu micul lor avion pe un teren viran, oprindu-se lângă un indicator pe care scria „Iisus este Domnul Nostru”. Piloţii le-au povestit jurnaliştilor căi-a bufnit râsul instantaneu şi că au mulţumit Celui de Sus că nu au rămas fărăcombustibil cu cinci minute mai devreme, când se aflau deasupra unei creste pe care n-ar fi putut opri în siguranţă.

La începutul acestui an, 155 de oameni aflaţi la bordul unui avion al companiei US Airways şi-au văzut moartea cu ochii după ce avionul în care se aflau s-a prăbusit în apele râului Hudson din Manhattan. Aeronava decolase cu doar şase minute înainte de pe aeroportul new-yorkez LaGuardia, cu destinaţia Charlotteşi a lovit un stol de păsări, care a blocat cele două motoare. Pilotul i-a atenţionat pe pasageri să se pregătească pentru impact, apoi a reuşit să ducăavionul pe râu fără ca aparatul de zbor să se rupă. Modul în care s-a descurcat în acea situaţie dificilă şi faptul că toţi pasagerii au scăpat nevătămaţi l-a transformat peste noapte pe pilotul Chesley Sullenberger în eroul preferat al Americii.

Agenţiile de ştiri din întreaga lume au relatat cazul incredibil al unui băiat rus de 15 ani care a zburat, în septembrie 2007, prins de trenul de aterizare al unui avion. Tânărul a supravietuit deşi a parcurs 1.300 de kilometri in compartimentul trenului de aterizare al unui Boeing 737, de la Perm la Moscova. Medicii care i-au acordat îngrijiri medicale la aterizarea aeronavei au spus că membrele băiatului erau atât de îngheţate încât nu au reuşit, iniţial, să îi scoată hainele şi pantofii. Acesta a suferit degerături de gradul patru, dar a supravietuit. Adolescentul a povestit că a făcut acest gest doar pentru a scăpa de tatăl sau care e alcoolic.

Aterizări de la balcon

Un copil de nouă ani din Braşov a supravietuit miraculos după ce a căzut de la etajul trei al blocului în care locuia. Băieţelul a încălecat balustrada scării ca să coboare până la parter, dar s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit în gol. Transportat imediat în stare de coma la Spitalul Judeţean Braşov, copilul şi-a revenit după câteva ore, medicii constatând că nu a suferit decât un traumatism cranian şi unul toracic, leziuni care nu i-au pus viaţa în pericol.

O altă fetiţă în vârstă de trei ani din Braşov a căzut de la balconul apartamentului situat la etajul patru al unui bloc, dar a avut imensul noroc ca mai multe sarme de rufe să îi atenueze caderea. Micuţa de a aterizat pe un rond de flori proaspăt săpat.

Un bebeluş de 16 luni din Viena a supravieţuit unei căderi de la o înălţime de zece metri. Micuţul a suferit lovituri apreciate de medici ca fiind de gravitate secundară, gazonul din jurul imobilului în care locuieşte familia sa amortizându-i căderea.

O cădere şi mai spectaculoasă a avut-o un băiat de cinci ani din orasul canadian Hamilton, care a supravietuit după ce a căzut de la etajul nouă. Impactul a fost atât de puternic, încât silueta copilului s-a imprimat pe iarbă. La sosirea medicilor, micuţul plângea, dar era conştient şi vorbea.

Recordul în căderile de la înălţime o deţine un american în vârstă de 37 de ani, spălător de geamuri în New York. În 2007, acesta a căzut de la etajul 43 al unui zgârie-nor din Manhattan. Medicii nu i-au dat nici o şansă de supravieţuire deoarece americanul avea mâinileşi picioarele rupte, răni grave la piept, abdomen şi splina, iar creierul îi sângera puternic. După 19 intervenţii chirurgicale, în ziua de Crăciun s-a trezit şi a vorbit pentru prima oară cu rudele sale. După câteva luni a început să meargă.

Au scăpat „ca prin urechile acului”

Americanul John Slemp, un împătimit al excursiilor pe munte, a căzut cu snowmobilul mai bine de un kilometru în craterul Muntelui St.Helens. Desi piscul era frecventat de turişti, nu se mai întâmplase niciodată ca vreunul să păţească aşa ceva. Slemp a fost salvat din craterul muntelui după câteva ore, cu ajutorul unui elicopter. Acesta s-a ales doar cu un picior rupt şi alte câteva răni minore.

O femeie de 41 de ani din Tampa, Florida, nu a avut nevoie de nici o intervenţie chirurgicală deşi a fost împuşcată în cap de la micădistanţa cu un Magnum 44. Potrivit medicilor, glonţul i-a penetrat craniul, între ochi, după care s-a spart în trei, toate fragmentele ieşind din craniu prin faţa urechii stângi, fără să îi lezeze creierul. După analizele preliminare, femeia a părăsit spitalul imediat, trecând cu usurinţă peste incident.

Un alt american de meserie pădurar a fost lovit între 1942şi 1977 de şapte ori de fulger. Pentru norocul său, Guinness Book i-a acordat premiul la categoria „Supravieţuitori”. Bărbatul a supravietuit miraculos având doar câteva arsuri pe piept, i-au ars sprâncenele şi parul şi a pierdut o unghie de la picior. Norocul nu i-a surâs însă în dragoste. Americanul s-a sinucis în 1983 din cauza unei decepţii în dragoste.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s