40 mancaruri anti-imbatranire

Cele mai bune 40 mancaruri anti-imbatranire

Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men’s Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.

1. Migdalele – reprezinta niste gustări bogate în energie si nu  genereaza colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea  sunt benefice pentru diabetici reducand de zahărul din sânge. Sunt, de  asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si  musculatura in crestere.  Migdalele sunt, de asemenea, bogate in  Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la soare.   Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E  (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi  apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de  suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. Si pentru  ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine  arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute  de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul  cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.

2. Seminţele de in – sunt bogate în proteine si fibre, aceste  mici  seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi,  care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile  fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mancat aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o  hidratare puternica a pielii, au stopat roseata  (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile,  pe  persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au  consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste  au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu  iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.

3. Roşiile – Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate:  roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si  antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si  cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi  licopenul. Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce  riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele  si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene.  Ajuta la  eliminarea radicalilor liberi cauzate de  razele ultraviolete, ceea  ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.

4. Cartofii dulci – sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti  tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente.  În plus  acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori,  previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant  care poate spori metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar,   protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza  chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral.   Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C,  care netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent  studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că  voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit.  C (aproximativ o  jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia  ridurilelor cu  11%.

5. Spanacul – Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima  unui om sanatos.  O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale  esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina,  un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor.  Plusul de vitamine si nutrienti pot susţine densitatea minerală osoasă,  atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de  piele, lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul  rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. “Popeye a fost ajutat de  ceva “, spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru  Nutritie Omului la Universitatea din California , la Los Angeles.

6. Rozmarinul – Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat  că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta,  potrivit unui studiu publicat în  Jurnalul de  Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care protejeaza  celulele creierului de efectele daunatoare ale  radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate  proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele  generale ale îmbătrânire.

7. Somonul salbatic – un sfert de portie de somon inseamna aproximativ  2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid  eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept
ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat  “brain’s  hardware” .  Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de  exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani – la
80 de ani cuprinse DHA cu 22%  mai puţin decât tesutul cerebral uman intre  29 – la 35 de ani.

“Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta  cu trecerea anilor , începe consumarea de omega-3 acum”, spune William  Harris, Ph.D., un cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de  Sud. De ce este atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită  faptului că peştii de crescătorie, sunt îngrăşati  cu soia, soia care  distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel  periculosi ca un cheeseburger. Obiectivul –  cel puţin două porţii pe  săptămână de somon salbatic, spune Joan dietetician Salge Blake, autor  al : Nutrition and You.

8. Afinele – “Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la  prevenirea unor boli de cancer si boli de inima ” spune Ryan Andrews,  director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe  langa faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au  puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de  acai au mai puternice actiuni antioxidante care  neutralizează radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale.  Manancti o cana de afine pe zi  şi daca se poate optati pentru cele  salbatice, deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit  cele cultivate.

9. Ceaiul verde –  este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu  proprietati anti-inflamatorii .  Cercetatorii au descoperit ca un consum  2-6 cesti pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar  s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin  neutralizarea modificările care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde,  infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot  stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.

10. Ciocolată – cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un  nutrient natural din cacao, care  îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la imbunatatirea  funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao   conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea găsit in  vinul rosu si care să poată ţine artere flexibile şi tensiunea arterială  scăzută. Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut  cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra, datorita flavonoidelor   au textura pielii mai buna  şi rezistenta la razele UV decat cele care  au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala.  Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obţine  toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New York  Presbyterian Spitalul-Cornell.

11. Tonul – acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la  păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este  de asemenea antioxidant,  este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte  radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la  deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de  proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de  niacin  care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului.  Cercetatorii de la Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor  mai mult decit statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta  la scaderea trigliceridelor si colesterolului).

12. Morcovi – Gândiţi-vă la morcovi  ca la niste baghete magice  portocalii foarte  bune pentru ochi .  Au o mare cantitate de vitamina  A,  care împiedică moartea celulelor din stratul exterior al pielii.  Asta înseamnă ca mai puţine celulele moarte se combina cu sebumul  şi  astfel  nu blocheaza porii.  Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi,  care au rol pozitiv într-o gamă largă a  diferitlor tipuri de cancer,  reduc riscul creerii de condiţii  inflamatorii care favorizeaza astmul şi artrita reumatoida.

13. Prunele uscate– sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la  prevenirea osteoporozei. “Ele, de asemenea, conţin o fibră numită  inulină, care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai  acid în tractului digestiv “, spune Bowerman. “Acesta la rândul său,  facilitează absorbţia de calciu. “

14. Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun,  sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în  acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar  eliberarea celor zaharuri este încetinită de  fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de  proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.

15. Vin roşu – contine  resveratrol-un compus natural care scade LDL,  HDL  şi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi  numit cu adevărat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de  pacienţi în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, spune ca  exista  97%  mai multe şanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine  consumul de alcool pe zi, la mai puţin de 2 pahare  pe zi. Vinul rosu  este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta  la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima  şi face mai putin  probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor  japonezi.

16. Iaurtul–  Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat:  organismele probiotice sunt culturi de  bacterii benefice pentru corp, deoarece păstreze tractul digestiv  sanatos si intaresc sistemul imunitar  şi oferă protecţie împotriva  cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe  eticheta  “culturi vii şi active.”

17. Avocado – este plin de grasimi mononesaturate, este  de asemenea,  bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea  nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de  sângelui  prin vaselor de sânge.  Este indicat sa mancati avogado de  două ori pe săptămână.

18. Nucile– sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate  cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe  decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două  dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci  (aproximativ 1 uncie)  sau şapte nuci este  binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.

19. Curcumă sau turmeric – Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena  si lupta  împotriva cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii  şi activităţilor de combatere  a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la  UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de placi amiloide în  creier si a blocajelorcare pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in  India , spun cercetatori, ar putea explica de ce atât de puţini dintre  cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în timp ce statistica arata ca  in SUA procentul este de aproape 13%, în conformitate cu Alzheimer’s  Association.

20. Fasolea  neagra – Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu38 %, potrivit unui studiu publicat în Journal of  Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea,  bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula  intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care  s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de  asemenea, bogata in  nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase,  acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.

21. Merele– Un mar pe zi reduce inflamatiile  de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin  reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de  prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru  Delicious Red, ele conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.

22. Crabul  Alaskan King– are continut ridicat în proteine si este  sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. “Zincul este un  antioxidant,  dar mai important, este ca acesta  contribuie la susţinerea masei  osoase sănătoase şi a sistemului  imunitar “, spune Bowerman.

23. Rodiile – sucul  din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce  riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu  recent de la UCLA a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera  celulele cancerului de prostata.

24. Pak Choy – sunt legume crocante crucifere  “Bok Choy este bogat in  calciu, precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi  potasiu “, spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul  păstrează muschii si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii  arteriale, cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul  de cancer pulmonar cât şi al vezicii urinare.

25. Stridiile– Crustaceele ,  în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier,  potasiu, seleniu . “Dar carnea cremoasa  de stridii este renumita pentru  capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului şi a proteja   împotriva cancerului de prostată”, spune Bass.

26. Broccoli– O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de  marimea sa are o concentraţie  ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti,  iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează are proprietati  anticancerigene puternice.

27. Kiwi– acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza  oasele. “Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid  care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, “spune Bowerman.  “Eu încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi  pe saptamana”.

28. Uleiul de măslineVarietatea extra-virgin este bogat în beneficele  grasimi mononesaturate. “Acizii graşi  şi polifenolii reduc inflamtia  celulelor  şi articulaţiilor, “spune Grieger. Un studiu în revista  Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune Bowerman.

29. Prazul – “Prazul  poate  sprijini activitatea  sexuală şi pentru a  reduce riscul de cancer de prostată “, spune Michael Dansinger.  M.D.,  un profesor asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la  Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . “Partea verde a unui praz  mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori  de câte ori aveti posibilitatea mancati praz. “Acest var”  al   usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina,  calciu, potasiu şi, şi  acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.

30. Anghinarea – Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata  in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume.  Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli,  antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si  vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.

32. Ardeiul iute – stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia  sanguina şi ajuta la eliberarea endorfinelor “, spune Petersen. In plus,  ele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele  alimentare fără a creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii.  Ardeiul  iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în  vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui,  inhibă neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie). Un  recent studiu în revista Cancer Research a constatat că ardeiul iute  este un eficient imotriva cancerului de prostată. Toate acestea de la o  jumătate de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili), în fiecare zi.

33. Ghimbirul – contine gingerol, studiile au dovedit are un efect  deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate  consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.

34. Scorţişoara – cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai  ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi care  inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv  in respiratia rău mirositoare. Unele studii  “sugereaza  de asemenea, că  ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, “spune dietetician Nancy Clark,  autor al Sports Nutrition  Guidebook.” Ce e mai mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului  rău din sange, incercaţi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în  iaurt sau fulgi de ovăz.”

35. Ouăle– Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in  greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de  calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity.  Consumati de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au  demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si  nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de  satietate.

36. Smochinele – Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea  regleaza nivelul pH-ului în organism, făcând este mai dificila invazia  de agenţi patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina  scaderea zahărului din sânge reducerea riscul de diabet zaharat şi  metabolice sindrom. Selectaţi  smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare sau in  amestec cu alte fibre.

37. Ciupercile – sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul  brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care  protejeaza cresterea anormală a celulelor. “Pe scurt, acestea reduc  riscul de cancer “, spune Bowerman, care recomandă o jumătate de ceaşcă o  dată sau de două ori pe săptămână. ” Gatiti-le in vinul rosu, care  contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. “

38. Ananasul – Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în  special, bromelaina  este ca un cocktail anti-inflamatoriu.  Ananasul de  asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a  degenerescenţei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua  sau trei ori pe saptamana este portia ideala.

39. Suc de fructe sau suc de legume – Într-o 2006  Universitatea din Florida de Sud  a facut un studiu cu persoanele care  baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de  legume în fiecare
săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au fost  cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei care  beau mai puţin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de  polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza  celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune autorul  studiului, Amy Borenstein, Ph.D.

Acest articol a fost publicat în NECESAR SUPRAVIETUIRE și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s