PAZITI-VA OCHI DE SEDUCTIA DIAVOLULUI „Esenţa „minunilor” antihristului va consta în seducţia pe care o vor emana. Adică, atrăgătoare vor fi aceste false minuni, vor vrăji ochiul.

PAZITI-VA OCHI  DE SEDUCTIA DIAVOLULUI

Antihrist, „vrajirea ochiului”, Sfintii inchisorilor, „oamenii de bine”, lectie:

„Esenţa „minunilor” antihristului va consta în seducţia pe care o vor emana. Adică, atrăgătoare vor fi aceste false minuni, vor vrăji ochiul. De aceea, până şi să te uiţi la ele e păcat şi primejdie de moarte. Trebuie să te ascunzi şi privirea să ţi-o ascunzi.” Din a 2-a viziune a Staretului Antonie

=======================

– Motor! – se auzi o voce si in sala se facu intuneric, pe ecran aparind – surpriza! – un interior de santan iugoslav in care-si facura numerele in fata a sute de ochi holbati, toate vedetele feminine de care dispunea la ora aceea Belgradul. Un vartej de siluete feminine superbe, cu sau fara vestimentatie sumara, rotindu-se pe ecran, in fata nenorocitilor spectatori in zeghe, pina cand cei mai multi ametira de-a dreptul. – Dumnezeule! Ispitele Sfantului Antonie cel Mare! – se auzi o voce din multimea de spectatori. Deodata se facu lumina in toata sala si de sub ecranul stins se ivi radios colonelul Craciun. – Ei, v-a placut? – intreba el razand. E frumoasa viata in libertate, ce ziceti? – Degeaba gagici, daca n-avem potol! – se auzi atunci o voce neidentificata, pe care toti cautara s-o descopere cu privirea. – Aaa! Potol vreti? Potol o sa va dau! Si iar se auzi: „Motor!”. In sala se facu din nou intuneric, iar pe ecran a inceput sa se iveasca un interior de bucatarie de Athenee Palace, unde se faceau toate preparativele culinare pentru Revelion; Noul An al celor ce nu stiau pe ce lume traiesc si al celor ce mai tarziu aveau sa spuna: „ Vai, dar noi n-am stiut…!”, O jumatate de ora de defilare a celor mai ispititoare bucate prin fata unor oameni care le uitasera si numele… Si deodata, stop! Se facu lumina si in fata ecranului aparu iar Craciun, cu suita. – Ei, cum a fost?! – striga el. Nimeni nu zise nimic” – Ei, Maxim Virgil (Virgil Maxim era un „tanar” care facea puscarie din 1941, cam de-un leat cu Marin Naidim), ce zici? Ti-a placut masa de noul an? In sala – tacere de mormant. – Nu zici nimic, baiete?! – Nu domnule, ca n-am vazut nimic. Si, intr-adevar, nu vazuse; tinuse ochii inchisi, in ciuda faptului ca alaturi, doi dintre fostii sai cunoscuti, care cedasera tentatiilor promisei libertati, se caznira o vreme sa-i deschida cu de-a sila pleoapele trase peste ochi. Nu-i mai vazuse demult alaturi si nu stia de unde aparusera… […] Dupa mancarea impestritata de fripturi si zemuri chioare si dupa socul cu spectacole de santan iugoslav si bucatarie de Athenee Palace, Craciun, neobservand nici o schimbare de atitudine la cei din Zarca si nici vreo incercare – a unuia macar – de a-si face autoanaliza, lasa sa coboare peste ei cea mai cumplita nebagare de seama. Isi primeau in continuare zeama zilnica, ploaia de pedepse cu izolare si nici o scoatere la doctor pentru cei ce ar fi atins pragul mortii.” Marcel Petrisor – „Cumplite incercari, Doamne!”

90% erau legionari. Actiunea se petrece in 1964, Aiud. Toata perversitatea raului, adica a diavolului, toate metodele diavolului de actiune, sant descrise in cartile despre Sfintii inchisorilor. Dar, in acelasi timp, este prezentata si metoda de a rezista si a invinge: fara compromis. Oameni reali, fapte reale.

La inceput s-a incercat reeducarea cu bata. Apoi s-a trecut la o varianta „soft”, care a inclus si actiuni de tipul celor de mai sus.

Acum s-a inceput cu varianta „soft” – carduri, cipuri, amprentare, control si supraveghere electronica… Se va ajunge in final si la bata. Si la false minuni care vor vraji ochiul, si la „oamenii de bine”… Metoda „soft” e mult mai periculoasa decat „bata”. E lucrare fina. Diavolul a invatat si el. Si-a perfectionat viclenia. La inceput, cu primii crestini, a aplicat tot tactica cu bata. Nu renuntai la credinta, urma schingiuire, omorare… In comunism la fel. Actiunile diavolului erau clare si usor de intuit. Dar asa nu a avut cistig de cauza. Acum, tactica e schimbata total.

„Inseamna ca trebuie sa ne inchipuim caile ispitei, orientarile sale de baza. Dar ele sunt neschimbate de la facerea lumii, pentru ca diavolul nu este creator. Alta e ca, pe parcursul a mii de ani, el a acumulat experienta, iar acum propunerile lui pentru omenire de a se cobori la el in iad au devenit mult mai viclene; in esenta, lumea actuala e toata o propunere a lui. Propunere, pentru ca el nu te poate obliga, nu-i sta in puteri, dar sa inveleasca pacatul intr-un ambalaj atragator pentru om, aceasta da, poftiti, slugile intunericului va stau mereu la dispozitie: “Ce poftiti?”  (viziunea intai a staretului Antonie)

Stim, avem marele avantaj al acestor lectii predate de Sfintii inchisorilor. Nu mai putem fi luati prin surprindere. Nu vom putea zice – „ Nu am stiut”.

comentariul lui  mircea said, on ianuarie 10, 2012 at 9:10 am
sursa
comentarii de pe blogul http://saccsiv.wordpress.com
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în PREGATIRE PENTRU N O M și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s