Arma impotriva bolilor:USTUROIUL

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME

 

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de  aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au  nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile,  bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai  leprei, gonoreei si cangrenei – în cinci minute fix! în testele de laborator,  acesti germeni au fost aruncati efectiv pe marginea unui platan de cultura! Un  miligram de usturoi avea aceeasi putere cu douazeci si cinci de unitati de  penicilina. Este o planta atât de puternica, încât, când e frecata pe picioarele  cuiva, intra rapid în sânge si poate avea un efect benefic în plamâni. O  cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru  oprirea tusei si alungarea racelilor. Se face tocând câtiva catei de usturoi,  amestecându-i cu putin untdelemn de masline si aplicând mixtura pe talpi. Oameni  bolnavi de plamâni – ajunsi în pragul mortii – suferind de tot felul de maladii  respiratorii (astma, emfizem si oribilele bronsite, alergii si abcese pulmonare)  s-au întremat si au plecat complet vindecati, laudând aceasta planta  miraculoasa.

Invinge germeni de care penicilina nici nu se atinge

In  1948, dupa ani întregi de cercetari, oamenii de stiinta au confirmat, în sfârsit  cu fermitate, “puterea de penicilina” a usturoiului, izolând diversele substante  din el. Alliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care  cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor care  provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii. La fel de eficienta  era si împotriva streptococilor, care cauzeaza scarlatina, difteria, erizipelul,  inflamarea învelisului inimii (febra reumatica). Allicina, un alt ingredient,  înfrunta conjunctivita (infectia ochilor), putrefactia (descompunerea mâncarii  în alimente si în intestine), febra tifoida, holera si TBC.-ul. De atunci, în  usturoi s-au gasit multe alte substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect  anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una  dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital în prevenirea  bolilor de inima si a multor forme de cancer). Ajoena este o substanta care  “dilueaza” sângele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase. Când  animalele de laborator au fost hranite cu o singura doza din acest ingredient al  usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu suta la suta, timp de douazeci si  patru de ore. De asemenea, ajoena actioneaza contra a doua tipuri de ciuperci:  una care e adeseori prezenta în canalul extern al urechii, si o alta care  cauzeaza Candida si vaginita. Usturoiul are peste o suta de compusi ai sulfului  cunoscuti. Acesti compusi ai sulfului sunt cei care-i confera usturoiului  puterea sa de a lupta contra bolilor, ajuta la reducerea tensiunii si a  nivelului de zahar din sânge, alunga astma si bronsita, îmbunatatesc circulatia  si functiile inimii, previn cancerul si ajuta organismul sa se debaraseze de  toxinele periculoase.

Prevenirea infundarii arterelor

Consumul de usturoi  poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca  radacina cu aroma întepatoare are “o actiune protectoare foarte semnificativa”  în limitarea efectelor coagularii sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia  si H.C. Bansal de la R.N .T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol  din revista medicala britanica The Lancet, aparut în 29 decembrie 1973, medicii  au spus ca sângele a zece pacienti s-a coagulat mai încet, când acestia au  mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fara usturoi.  Dupa parerea lor, aceasta însemna ca usturoiul putea încetini acumularea  depunerilor de grasime pe peretii arterelor si ajuta la prevenirea colmatarii  acestora. Concret, o suta de grame de unt s-au adaugat la o masa consumata de  pacientii testati. Peste trei ore, acestia au prezentat un nivel mediu al  colesterolului de 237,4 miligrame la suta. Când, dupa trei ore, mâncarii  identice i s-a adaugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de  usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la suta. S-a descoperit ca  uleiul de usturoi are si singur acest efect – fie ca e luat ca ulei pur, ca suc  de usturoi sau în usturoiul integral. In plus, uleiul de usturoi a redus nivelul  de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masa care continea unt a  rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la suta – în trei  ore. Când în mâncare s-a adaugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei  ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la suta. In ambele cazuri, usturoiul a  coborât efectiv nivelurile de colesterol sl fibrogen sub valorile  normale.

Coboara hipertensiunea

Se spune ca sute de medici au gasit  usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a cobori  hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca  usturoiul dilata (deschide) arterele, usurând presiunea. Altii citeaza puterea  sa de a înlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, de a reduce  tensiunea crescuta. Totusi, e clar ca tensiunea scade. Medicii raporteaza – în  cazuri dupa cazuri – ca simptome ca slabiciunea, ametelile, pulsatiile dureroase  ale capului, tiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei,  respiratia scurta, durerile de sale, amortelile sau furnicaturile, dispar toate,  rapid si usor. De fapt, usturoiul pare sa satisfaca toate cerintele unui  agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine: 1. Este absolut  sigur. 2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a gasit nici o limitare a  dozajului. 3. Tensiunea sangvina se reduce treptat – într-o perioada de timp  – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul! 4. Nu  intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub  îngrijirea medicului. 5. In aproape toate cazurile testate, a alungat  slabiciunile, ametelile, durerile de cap, tiuiturile din urechi, durerile de  piept. 6. Se pot obtine rezultate bune , indiferent de vârsta sau de  conditie. 7. Este usor de luat, sub forma de tablete fara  miros. Actualmente, tabletele si capsulele cu usturoi, care se gasesc fara  reteta la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scara larga de medici  pentru reducerea tensiunii si alungarea simptomelor acesteia. Hipertensiunea  este extrem de periculoasa fiindca, în primul rând, simptomele ei nu sunt  întotdeauna prezente – multi suferinzi nici macar nu stiu ca o au – si în al  doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor si  arterelor, sub forma de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de  cord sau chiar moartea subita, daca nu e controlata. Totusi, un lucru ar  trebui sa fie clar – usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face  decât sa coboare tensiunea si efortul impus inimii, venelor si arterelor, plus  alte simptome neplacute, care pot reveni când terapia cu usturoi înceteaza.  Oricum, folosirea prelungita a usturoiului a tins, în multe cazuri, sa coboare  permanent hipertensiunea!

Un remediu pentru diabet

Folosirea usturoiului  a redus nivelul de zahar din sângele diabeticilor. Intr-un caz, un om cu diabet  avansat aflase de la doctori ca era într-o situatie fara speranta si a fost  trimis sa moara acasa, la vârsta de saizeci de ani. La nouazeci de ani, înca mai  traia, sanatos tun. Incepuse sa manânce o combinatie de usturoi, patrunjel si  creson. Nivelul zaharului din sânge i-a coborât de la 200 si ceva la 110. Si a  continuat sa foloseasca fericit acest remediu, timp de ani de zile. Usturoiul nu  vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar poate fi  un mod util de a coborî nivelul zaharului si, astfel, de a controla boala.  Surprinzator si interesant, însa, este faptul – consemnat de mai multe ori – ca  usturoiul poate reduce nivelul zaharului din sânge la diabetici. Usturoiul –  desi are o actiune putin mai înceata – este la fel de eficient ca tolbutamida  (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge.  Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: “Recent, mi s-a pus diagnosticul de  diabet moderat. Medicul mi-a spus ca, daca nivelul zaharului din sânge nu-mi  scadea, trebuia sa iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate  usturoiul sa reduca nivelul zaharului din sânge, asa ca am început imediat sa  iau câte o capsula de usturoi de 0,32 gr., pe lânga vitamine si drojdia de bere,  dupa fiecare masa. Rezultatul: zaharul din sânge mi-a revenit la normal si nu  mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.

Reintinereste ficatul

Principala valoare a usturoiului în tulburarile hepatice consta în puterea  sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, de a ajuta  ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si  ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat. Se sustine ca o  lingurita de usturoi, în amestec cu o lingura de untdelemn de masline sau ulei  de soia, luata seara, învioreaza ficatul si îl reîntinerese atât de mult, încât  pielea de pe trup va straluci de activitate reînnoita. Utilizatorii spun ca e  într-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta  într-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un  ficat în stare buna, spune ea, nu se va revolta niciodata împotriva unui element  atât de natural si benefic ca usturoiul.

Un remediu pentru cistita

Infectiile urinare pot fi dureroase si handicapante. Doamna S.B.. povesteste  cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistenta infectie a vezicii:  “Pentru aceia dintre dumneavoastra care sufera de cistita, usturoiul poate fi  raspunsul. Dupa ce m-am îmbolnavit de câteva ori, am hotarât sa-mi încerc  propriul remediu. Am tocat câte trei catei mari de usturoi, de trei ori pe zi,  i-am pus într-o lingurita si i-am înghitit cu apa. Dupa cinci zile, cistita mi-a  trecut. Atât de simplu (…).” “Am mai avut cistita o singura data, si  usturoiul si-a facut efectul din nou. Poate ca merge si pentru infectiile  rinichilor. Doctorita mea n-a fost deloc surprinsa, întrucât a avut odata un  pacient cu cancer la plamâni, care a trait mai mult decât se asteptase ea si  mânca usturoi. Medicamentul minune – chiar merge!”

Un leac pentru bolile de  stomac

Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac si  intestine, afirma un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi. Se stie  ca allicina din usturoi stimuleaza peretii stomacului si ai intestinelor, pentru  a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de  asemenea afectiuni trebuie sa fie diluat sau amestecat cu alte mâncaruri,  precizeaza acelasi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este  acela de a-l gati, sau a-l combina cu ou si lapte. Totusi, usturoiul nici macar  nu e nevoie sa fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau bai pentru picioare  si mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari,  încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate  declarata de nouazeci si cinci la suta. Din cele mai vechi timpuri si pâna în  prezent, usturoiul a fost laudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a  crampelor si a simptomelor de inflamare.

Toate simptomele au trecut

S-au  înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate si consemnate  amanuntit, dupa cum urmeaza: îngreunarea de dupa masa a fost înlaturata complet  în cincisprezece cazuri si usurata partial în sase cazuri din douazeci si cinci  – dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au disparut complet în  treisprezece cazuri, si partial în noua – din douazeci si cinci – la un total de  88% eficacitate! Flatulenta a disparut complet în douazeci de cazuri din  douazeci si cinci – un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au disparut  complet în treisprezece cazuri si s-au usurat partial în opt – la un total de  84% eficacitate!. Greturile au disparut complet în sase cazuri din opt – pentru  un total de 75% eficacitate! Se raporteaza ca usturoiul nu aduce numai o usurare  temporara, ci eliberarea permanenta de aceste dezordini gastrice. Cercetatorii  au ajuns la concluzia ca usturoiul e un carminativ care poate fi folosit în  cazurile de flatulenta si colici, pentru a elimina gazele din stomac si  intestine si a diminua crampele dureroase.

Cum se poate folosi pentru a  calma digestia

Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau bai  de picioare si de mâini. Intern, usturoiul maruntit poate fi luat cu miere,  înainte sau dupa mese (folositi o jumatate de catel). De asemenea, usturoiul se  poate folosi sub forma de tablete sau capsule.

Un leac pentru constipatie

Un reputat cercetator si expert în terapia cu usturoi declara ca persoanele  care sufera de constipatie îsi pot gasi usurarea mâncând cu regularitate  cantitati moderate de usturoi, amestecate cu ceapa, lapte sau iaurt. Allicina  din usturoi, afirma el, stimuleaza miscarile peristaltice ale peretilor  intestinali si, în acest mod, produce mobilitatea scaunului

Scris de Teodor FILIP

www.ne-cenzurat.ro

 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s